Έργα και βιογραφία του Jose Peirats (15/3/1908-20/8/1989)

Ο Jose Peirats υπήρξε αναρχικός, δημοσιογράφος και μετέπειτα ιστορικός του ισπανικού αναρχικού κινήματος . Ήταν μέλος της CNT στη Βαρκελώνη, συντάκτης της Solidaridad Obrera και μέλος της F.A.I. 

  • Το απόσπασμα που ακολουθεί προέρχεται από τον δεύτερο τόμο του βιβλίου του Jose Peirats «H CNT στην Ισπανική Επανάσταση»(κεφάλαιο τέταρτο:«Το θαύμα της βιομηχανίας πολέμου») . Το τρίτομο έργο του Peirats αποτελεί ίσως τη πληρέστερη και εκτενέστερη ιστορική καταγραφή της ιστορίας του αναρχοσυνδικαλιστικού και αναρχικού κινήματος στην Ισπανία κατά τα κρίσιμα χρόνια της Κοινωνικής Επανάστασης. Ο Jose Peirats υπήρξε αναρχικός, δημοσιογράφος και μετέπειτα ιστορικός του ισπανικού αναρχικού κινήματος . Ήταν μέλος της CNT στη Βαρκελώνη, συντάκτης της Solidaridad Obrera και μέλος της F.A.I. 

Ομοσπονδία Ελευθεριακής Νεολαίας Ιβηρικής [FIJL] – Δήλωση αρχών

  • Εκτενής τρίτομη χρονογράφηση της ιστορίας της CNT (Confederación Nacional del Trabajo – “National Confederation of Labour”), κατά τη διάρκεια της Κοινωνικής Επανάστασης στην ισπανία το 1936-1939 (Πηγή: libcom)

The CNT in the Spanish Revoluti – Jose Peirats

Peirats J. The CNT in the Spanish Revolution. V.2

CNT-Spanish-revolution-volume-3.1

CNT-Spanish-revolution-volume-3.2

  • Από τις πιο εμπεριστατωμένες, κριτικές προσεγγίσεις της ιστορίας της Κοινωνικής Επανάστασης στην ισπανία και τον ρόλο της CNT- FAI, των αναρχοσυνδικαλιστριών/ών και των αναρχικών. Το βιβλίο ξεκινά με την παρουσίαση του κινήματος της ισπανικής εργατικής τάξης ξεκινώντας από τον 19ο αιώνα και φτάνοντας μέχρι την ήττα της επανάστασης.

Peirats J. Anarchists in the Spanish Revolution

  • Βιογραφία του Jose Peirats από τον Chris Ealham

Living Anarchism. José Peirats and the Spanish Anarcho-Syndicalist Movement

jose-peirats-diccionario-del-anarquismo

 

This entry was posted in Έργα και βιογραφίες πολιτικών συγγραφέων και επαναστατών/ριών, Κοινωνική επανάσταση 1936-1939 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.